Red Island

Rhode Islands worden geklassificeerd als zwaar ras, maar ze zijn wel actief. Ze genieten ervan om hu voedsel op gras bij elkaar te scharrelen. Ze zijn slim en waakzaam, maar tegelijkertijd ook kalm. Het zijn heel goede huisdieren, die tamelijk gehard zijn. Per jaar produceren ze een groot aantal bruine eieren.

karakter:

Het ras is heel rustig en vertrouwelijk. Door hun enigszins zware lichaamsbouw zijn de dieren geen echte vliegers. Ze kunnen het wel, maar nemen vaak niet de moeite. Het zijn kippen die u goed in een afgesloten ren kunt houden en die elkaar goed verdragen. De hanen verdragen elkaar niet altijd even goed. Het ras is gehard en mede door de vriendelijke karakters geschikt voor de beginnende kippenhouder.

Kleuren

The Rhode Island is een rode vogel. Het gevederte is vol, glanzend donkerrood bij het mannetje en iets minder glanzend bij het vrouwtje. De heren mogen alleen zwart in hun vleugels en staart hebben en de dames ook, maar die kunnen ook zwart in hun nek hebben. Hun lichaam is breed, diep en langwerpig van vorm. Ze hebben een brede, platte rug en een staart van gemiddelde grootte. Hun oorlellen zijn rood, evenals hun ogen. Ze hebben gele poten.