actueel

2018, 3 broedsel gehad. september 20 kippen, waarvan 15 kuiken en een aantal hanen. De cochin broedde 7 schijndelaar kuikens uit. 6 witte en een koekoek haan(die is reeds weg). De volgende cochin broedde 3 maranskuikens, waarvan 2 hanen. En het zidjehoentje had 5 antwerpse baardkrieltjes.

De braadkrieltjes zijn heel tam en zo leuk!2016

De kippen worden teruggezet in een kleinere ren. Eerder hadden ze ruim 80 m2, en dan nog wilden ze graag meehelpen in de rest van de tuin. Nu is de tuin netjes gemaakt en hebben ze een kleinere ren gekregen. Een deel overdekt en een deel met stevig gaas afgedekt. De kippen passen zich aan en lijken t prima te vinden. Ik heb er slechts 6. Vanaf oktober hebben ze geen eieren gelegd. December beginnen ze weer met af en toe een eitje.

Volgende jaar maar weer wat jongere kippen..

2015

Afgelopen jaar te weinig ge-update... mijn ouders overleden dat jaar beiden.

2 april Zojuist de opgestuurde broedeieren onder mijn broedse kip geschoven. Het zijn 10 vuilwitte australorp eieren. Een lief rustig ras.

De konijnenhok staan leeg.. te wachten op 2 nieuwe konijnen..

2014

Eindelijk in april is het kunstgras gelegd. het ziet er mooi, maar ook wat clean uit. de kippen zijn er nog niet bij geweest, omdat ik ook de netten naar de bloemenborders aan het vervangen ben. Ik wacht op levering daarvan. Het ziet er in ieder geval véél mooier uit, dan de modderbende die de kippen van het oude gras hadden gemaakt.

Laat kon ik daardoor ook pas een broedsel laten uitbroeden.

2013:

December: Nog 6 kuikens in het kuikenhok. 4 zijdehoen en 2 oud engelse. De haan bleek toch wel erg naar en hoog te kraaien..

Dan nog twee grote red Island kippen, een hen en een haan. Nog geen kraai gehoord van deze haan.

Ik ga een stuk kunstgras plaatsen voor ons raam, omdat we nu drie keer per jaar nieuwe graszoden leggen en het zo snel een modder wordt. Ook al leg ik er gaas overheen, het is heel snel kaal en vies. Ik zocht en vond kunstgras wat ook bij rondeel kippen gebruikt wordt. ChickenTurf.

Na een hele tijd zeer slecht leggen, 1 a 2 eitjes per dag, zijn er nu 4 eieren per dag. Ik heb de kippen twee keer ontwormd. (spulletje in drinkwater met 14 dagen ertussen)

De LED kerstverlichting hangt weer in het hok, om zo de dag wat langer te maken. T ziet er vriendelijk uit!

Juli een laat nestje: van de 12 zijn er 10 uitgekomen. Heel kleine kuikens van de kriel zijdehoen en de oud engelse vechthoen kriel.

echt heel kleine pluizige kuikens. uitgekomen in een tropische periode in Nederland.

mei en juni van de 12 tot 15 broedeieren zijn er slechts 2 keer 2 uitgekomen. Waarom dit zo laag is, weet ik niet. het weer was niet geweldig, maar dat was in april ook niet zo.

11 april 2013

Er zijn 8 kuikens uit de 10 eieren gekropen. Eén ei was onbevrucht en ééntje was gevallen.

Auracana. Het is gelukkig warmer weer en ze zitten heerlijk in de buitenren.

Ik heb al voor 2(3) hanen een goed adres kunnen vinden.

Een van de kuikens heeft een kruisbek, totnog toe krijgt hij apart te eten, want hij redt het niet met gewoon eten. Maar het wordt erger.

November 2012

We hebben led kerstverlichting in het hok gehangen om de dag wat te verlengen.