hok

vanuit de woonkamer kleine kuikenhof in het grote hok

Na een oriëntatie op internet en in boeken ontstond langzaam het idee voor een hok. Passend bij al onze wensen.

Gladde wanden van binnen(restpartij TRESPA), weinig tot geen kieren, uitneembare zitstokken. Alles op hoogte, dit voorkomt koude en is makkelijk schoon te maken. Met losse, uitneembare binnenleghokken.

Geïsoleerd, zodat onze buren maar beperkt geluid zouden horen.

Hok en ren zouden schuin voor het woonkamer raam komen, maar geïntegreerd in de tuin. De ren ruim, maar variërend in hoogte, zodat we vanuit de woonkamer er ook overheen kunnen kijken. De ren overdekt zodat de kippen droog kunnen zitten en vrij van vallende vogelpoep bij ziektes. Het hok in de dode hoek bij de woonkamer, maar wel direct en makkelijk te bereiken vanuit het terras en de keuken.

De ren zodanig dat hij ook wel makkelijk te spitten is, zo'n paar keer per jaar. Maar wel gaas eronder, ca op 1meter zit er gaas onder en de zijkanten zijn uiteraard ook diep. Zodanig dat een marter verhinderd wordt, als hij onze kippen zou willen vangen.

De ren gedeeltelijk overdekt, zodat bij ophokplicht, de kippen wel 'veilig' buiten kunnen komen.

Veel eisen die zoonlief en ik uitgewerkt hebben, het was een lastige klus.

We hebben nu ook een apart kuikenhof, zodat moeder de kuikens rustig kan uitbroeden en groot brengen. Vanuit de woonkamer te zien.

Geweldig!

Nu, na een jaar zijn we zeer tevreden over locatie en uitvoering van de ren en het hok. De kippen gaan vrij vaak los in de tuin, wat zij heerlijk vinden.

Als de kippen los in de tuin zijn, dan komen ze vaak op de zitstokken zitten vlak vóór het grote raam, om toch even naar binnen te kijken bij ons.