bloedluis

Help!

Het grote hok heb ik zo gemaakt dat er nauwelijks naden in zitten. Alles met trespa en goed dichtgekit.

Vóór de verhuizing van de kippen zijn ze behandeld met anti luis spul.

mei 2011 En dan toch na veel zeer warme dagen is er ook hier bloedluis. 2 weken geleden overleed al een kipje zomaar. Maar toen was er niets te zien. en nu met 3 kuikens en 2 broedse kippen. Wat een ramp.

Met een rolletje heb ik er een paar gevangen. maar waar er één is, zijn er meer. Ik maakte nieuwe zitstokken. en daar zag ik de bloedluis op zitten. Ze laten zich fijn drukken en geven dan een pietsje bloed af.

De strijd tegen de bloedluis:

Spiritus en vloeibare zeep. heet water, spuiten met gif van de dierenwinkel. Veel schoonmaken, ontsmetten, de weinige kieren die er zijn dichten.

Het zijn er niet veel, enkelen maar. Een buisje gevuld met gedraaid beschuitpapier, laat zien hoeveel er een dagplaats zoeken. het blijven er enkelen.

Het hok is geïsoleerd, dus ook in de isolatie kunnen die beesten zitten. Bah! Voor iedere mijt, die je ziet, zijn er tientallen achter, onzichtbaar.

Op internet is veel te vinden.(bijlages) Ik koop een goedaardig spul, wat de beestjes moet uitdrogen en doen sterven. product Finecto+ te krijgen bij Welkoop.

Op de witte trespa zijwanden, zie ik ieder stipje, die ik dan kan uitwrijven en als het een spoor nalaat(bloed) dan was het een bloedluis.

de stokken haal ik er dagelijks uit om ze te reinigen.

Juni 2011 heb ik het hok veranderd. Ik laat de stokken boven een bakje met olie zweven. Zie plaatjes.

Dit haalde ik uit het kleindiertijdschrift, iemand was zo van zijn bloedluis afgekomen. regelmatig de olie vervangen. (zie bijlage)