Poulle de Bresse

Poulle de Bresse

Fransen zijn er lyrisch over en ik kan ze niet ongelijk geven: Een kip met een rijke historie: al meer dan 400 jaar bekend. Op elke kerktoren siert een Poule de Bresse haan! In Nederland een heel zeldzaam kippenras: Bressekip . Een mooie kip met een grote donkerrode kam, witte veren en blauwe poten.

Ze zijn oorspronkelijk afkomstig uit het gebied tussen de rivier de Saone en de Jura, alwaar deze koning van het hoendervolk populair is. Net als in de rest van Frankrijk en de omliggende landen

Uitgevoerd in de nationale kleuren ? rood van de kam, wit van de veren en blauw van de poten ? is de bevoorrechte Bresse-kip dan ook niet zomaar een kip: sinds 1957 is hij de enige in zijn soort met een Appellation d'Origine Contrôlée (A.O.C.). Wetenschappers buigen zich over de zuiverheid van het ras, zwaarwichtige comités organiseren concoursen en de fanclub van sterrenkoks is snel groeiende.en de fanclub van sterrenkoks is snel groeiende.

Kortom een zeer sterk kippenras welke in Frankrijk gehouden worden als dubbeldoelkip: vele eieren en een hoge groeisnelheid en goed slachtgewicht. De hanen worden tussen de 2.75 en 3 kg en de hennen tussen de 2.25 en 1.5 kg.

Ze leggen jaarrond vele grote eieren. De eier productie is geweldig, de eieren zijn lichtgekleurd en vrij groot. Het vlees schijnt erg smakelijk te zijn en in Frankrijk zeer geliefd.

Geschikt voor mensen die met kippen willen beginnen, voor mensen die kippen na de eileg willen slachten en mensen die eieren aan huis verkopen of veel eieren gebruiken. De bevruchting is goed. Ik heb inmiddels zelf al vele kuikens ervan. De eieren kosten 1 euro per stuk. Ik kan ze ook voor u verzenden, de kosten hiervan zijn € 7,95. Ik verpakt ze dan in gemalen stro of vlasstro. De doos vul ik af met proppen krantenpapier. Alhoewel ik van de ontvangers goede berichten hoor over de aankomst van de pakketen met eieren, kan ik niet instaan voor het goed overkomen ervan. Dit omdat ik weet hoe de post ermee om kan gaan én het blijven natuurlijk altijd eieren.