kip‎ > ‎

orpington

Van oorsprong komt het ras Orpington Kriel uit Duitsland.
De Orpington krielen zijn zeer vertrouwlijk van aard.
De leg... en dat geldt ook voor de winter maanden is zeer goed.
De hennen worden bijna allemaal broeds, ze broeden zeer goed en zijn zeer goed voor kloekjes, en dat komt dat ze zeer rustig van aard zijn, en ze hebben een zeer goede dons ontwikkeling.
Als het moet kunnen ze in een afgesloten ruimte gehouden worden, als dit maar niet te klein is aan oppervlakte, want ze worden gauw vet.
Het gevederte van de Orpington Krielen is zeer los en donsrijk.
De kleurslagen van de Orpington Krielen zijn zwart, blauwgezoomd, buff, wit, porselein, gestreept, rood, buff zwartgezoomd en berken.
Orpington Krielen leggen ongeveer 170 eieren per jaar en het gewicht van het ei is circa 40 gram en de kleur van het ei is geel.
De Orpington Kriel heeft een enkele kam.
Het gewicht van de haan is ongeveer 1250 gram en van de hen 1000 gram.


de grote orpington
Een grote kip en kunnen wel tot 4 kg gaan wegen, maar is desondanks wel een knuffelbare kip met een zachte donsachtige verendeken. Ze zijn zo groot dat je ze wel eens zou kunnen gaan vergissen met een kalkoen. Een mooie kip die voor komt in verschillende rassen zoals bijvoorbeeld de zwarteOrpington, parelgrijze Orpington, Zwarte Buff Laced Orpington, goud Black Laced Orpington en nog vele meer.
De orpington heeft vele liefhebbers over de hele wereld, zelf zo erg dat er met de Orpington speciale fokprogramma’s ontwikkeld zijn en er dus ook gespecialiseerde fokkers te vinden zijn voor de orpington. In tegenstelling tot de Rhode Island Reds, hebben deze kippen wel zachte veren bij de onderbuik en hebben daarom wel een droge ondergrond nodig in het kippenhok. Wat ook werkt is om ze af een toe even droog te laten lopen zodat ze niet zo veel modder blijven vasthouden. Maar mogen de Orpington tot onder de modder raken, dan moet je ze gewoon schoonmaken. Als ze niet schoongemaakt worden zullen ze ziekten op gaan lopen en dat is het laatste wat je wilt. 
Een van de leukste dingen aan de orpington is dat ze een laag aangenaam geluid maken en zijn daarom ook ideaal als je op zoek ben naar een kip die niet zoveel lawaai maakt. Maar nogmaals als je niet van grote kippen houdt dan moet je de orpington echt aan je voorbij laten gaan.