ei

  
   
Het leukste zijn de verschillende eieren. We hebben nu donkerbruine(marans) blauwgroen (schijndelaar) en de gewone witte en bruine eieren.

bekijk hier onze kuikens  
December 2011 en januari 2012, het is warm. en we hebben 6 tot 8 eieren per dag! Maar ook in de koude  van min 15 graden leggen ze nog 5 eieren per dag! Ik heb in het hok led kerstverlichting gehangen van 4 tot 8 uur 's avonds, misschien helpt dat ook.

Iedere dag een paar verse eieren, dat is leuk! Zomer en winter door het liefst.  Dat lukt ons redelijk.

Momenteel is er geen haan en gelukkig leggen de kippen gewoon eieren. Maakt hen niet uit of er een haan bij is.

Maar in het voorjaar willen we toch graag kuikentjes. Er zijn zoveel leuke rassen, dat ik blij ben dat we geen eigen eieren om uit te broeden hebben. Zo kan ik er wat nieuwe kippen bij krijgen.
Via marktplaats ga ik speuren, nadat ik uit boeken en op het internet de leukste kippen geselecteerd heb. 

Gelukkig hebben we goede broedkippen, zoals het zijdehoentje en de orpington. Dat zijn uitstekende broedkippen, ze zitten graag 21 dagen op de eieren om daarna de kuikens prima groot te brengen.

Er is een apart kuikenhok met ren, waar ik de broedse kip met eieren in zet, zodra het kan. Na het uitkomen laat ik ze af en toe overdag bij de grote kippen en dan verloop van tijd gaan ze mee het grote hok in.  Na een aantal weken gaan ze overdag in de bestaande toom en dan na een tijdje ook snachts.

de eieren koop ik via marktplaats, ik zoek dan broedeieren van de kip.
soms haal ik ze op, en anders worden ze per post verzonden.


Subpagina''s (2): het bevruchte ei post eieren